måndag 7 april 2014

"Angel gowns"Jag har inlett ett, som vi hoppas lyckosamt, samarbete med Prematurföreningen Mirakel med att sy jag "änglaklänningar" av donerade brudklänningar och andra tyger, som vänliga själar vill skänka.
Inspirationen kommer från en kvinna i USA, Michelle Matthews, som man kunde läsa om i en artikel i Seattle Times i mars i år.
Så här skriver Pernilla Brown, ordförande, på föreningens hemsida:

"Donerad bröllopsklänning blir begravningsklänningar till barn


Genom ett samarbete tillsammans med Ann Bergström, STORARTAT!, och genom donationer av bland annat bröllopsklänning och tyger från mycket omtänksamma kvinnor kommer Ann Bergström att sy begravningsklänningar i olika storlekar och modeller, som kommer att doneras till olika sjukhus och avdelningar. 
Tanken är att föräldrar, som förlorat sitt barn på sjukhus, ska få möjligheten att välja en begravningsklänning på sjukhuset. Utbudet av begravningsklänningar till prematura barn är i dag mycket litet. 
Genom donationerna får föräldrar i sorg ett större utbud av modeller att välja på, dessutom helt kostnadsfritt. Detta är ett led i att stötta föräldrar i sorg, då fokus ofta ligger på att bara orka med vardagen.
Vill du vara med och bidra till några fler begravningsklänningar?
  • Alla slags tyger (stora som små), spetsar, knappar, band etc är välkommet!
  • Tvätta tyget innan donationen
  • Material kan överlämnas till STORARTAT!, Prästgårdsängen 9, Göteborg
  • Material kan skickas till: Ann Bergström, Norra Gubberogatan 23 A, 416 63 Göteborg
Vid frågor kontakta Ann Bergström, STORARTAT!: ann@storartat.se, mobil 070-170 93 20 eller Pernilla Brown, Prematurföreningen Mirakel: pernilla.brown@prematurmirakel.se, mobil 0708-439230."
Det behöver förstås inte vara brudklänningar, utan kan vara andra fina tyger som kan passa. Kanske en liten bit siden eller ett fint barntyg i stretch. Inte heller behöver det alltid vara vitt. Det kan finnas de som hellre vill ha något i färg. Alla färger går bra, men kanske inte svart.
Vi har också fått en vacker sång "Kanske leker du bland änglar", som får användas vid begravningarna med text av Marianne Bokblad och musik av Linda Sandström 

Vi har redan fått fantastisk respons från några kvinnor. En kvinna donerade sin fantastiskt vackra brudklänning skänkt "till den fina saken" och en annan kvinna, som själv mist ett barn för 51 år sedan, skänkte också ett vackert vitt randvävt tyg.
En hel papperskasse med olika tyger kom också till föreningen ganska så meddetsamma. Tygaffären runt hörnet skänkte flera meter spets till att dekorera klänningarna med.
Överdelen på brudklänningen vi fått.
Men vi hoppas på mycket mer förstås, för behovet är mycket, mycket större än jag någonsin kunde ana.Det går inte åt så mycket tyg. Ett A4-pappers storlek kan räcka till den minsta storleken! Leta i dina lådor och förråd och skulle du hitta nåt, som du tror att vi kan ha nytta av så blir vi så glada.
En änglaklänning är inte stor.
Här i minsta storleken - jfr med blyertspennan.
Om du är tveksam till vad som kan komma till användning, så hör av dig till mig.
Ann
ann@storartat.se eller 070-170 93 20

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar