måndag 17 februari 2014

Varav hjärtat är fullt...

Före jul gick jag med i ett projekt som Sandnes garn, garnleverantören i Norge, startade. 2800 små filtar skulle stickas och skickas ner till Etiopien till nyblivna mammor.

Så här skriver de:

Projekt "Hjärtefilten"

En dimmig morgon i början på augusti satt jag Thomas Kvist och Astrid Tedman lite trötta på ett morgonflyg till Sandnes. Vi beställde varsin kopp med rykande färsk kaffe och njöt av soluppgången som sakta men säkert smög sig fram över horisonten. Efter en kort stund började vi prata om en resa Astrid hade gjort tidigare i år till Etiopien. Där besökte hon bland annat ett barnsjukhus och delade ut flera stickade plagg och filtar. Resan hade satt djupa spår i Astrid och jag märkte att hon var full av intryck och eftertanke. Dom flesta unga mödrarna föder sina barn till fattigdom och en ganska så svår framtid med knappa utsikter.

"Ska vi göra något?" tänkte vi nog båda innan vi såg på varann och bekräftande kom överens om att vi hade både resurser,vilja och lust att göra något gott. Då föddes idén med "Hjärtefilten", ett projekt där vi nu med hjälp av våra fantastiska kunder ska sticka 2000 st filtar till dom nyfödda bebisarna. Det måste väl i så fall vara det minsta man kan få vid livets början?? 

Och nu är vi där. Vi har packat paket med garner och mönster. Responsen har varit enorm och redan första dagen anmälde sig nästan 50 butiker vilket vi är otroligt tacksamma för! Imorgon påbörjar vi utskickandet av material och vi ser fram emot att visa er både bilder och reportage från hela resans gång - från när vi fick hem garnet tills den dagen det lämnas på plats i Etiopien.

Jag vill rikta ett stort hjärtligt tack till alla som engagerat sig och som kommer hjälpa oss nå vårt mål med att få fram alla dessa filtarna för vi vet det kommer göra STOR nytta i slutändan.


Nu är min lilla hjärtefilt klar och har lämnats till garnbutiken där jag hämtade garnet. Susanne i affären har lagt ut alla filtar som hittillls kommit in och de är så fina, så fina!
Med garnet fick man alla fick samma beskrivning, men man var inte tvungen at sticka den exakt så. Det viktigaste var att alla hade ungefär samma mått och att det finns ett hjärta på filten.

Min hjärtefilt i vitt och cerise

Här är en, som också skulle vilja ha en egen filt.

Alla fina hjärtefiltarna som hittills kommit in i affären ligger här.

Det var såååå roligt att få vara med i projektet! Jag hoppas att det kommer mer sånt här vad det lider!

Inga kommentarer: