torsdag 27 november 2014

Elisabeth Kolosh och mosters gamla matta!

Jag vill berätta om en STORARTAD kvinna - Elisabeth Kolosh!

Minns ni mosters gamla matta, som plötsligt uppgraderades till fin semiantik kvalitetsmatta från Heris?
Här följer fortsättningen på historien:
Jag kontaktade en kvinna i branschen - Elisabeth Kolosh - för att förhöra mig om hur jag skulle förfara för att få veta om mattan var något värd och hur jag skulle kunna sälja den.
Jag kan helt klart och tydligt säga att utan hennes hjälp så hade mattan fortfarande legat kvar på vinden, hoprullad och ett offer för malens framfart.
NU har den chansen till att få ett nytt hem och att komma till någon som verkligen kan uppskatta den!

Från början så gav mig Elisabeth goda råd om hur jag skulle fotografera mattan ut olika vinklar och avstånd. Dessa skickade jag senare till henne och hon vidarebefordrade dessa till flera av sina expertkontakter inom området, som sedan gav sitt omdöme om mattan.
Beskedet jag fick sen av Elisabeth var: "En sån fin matta! Den tycker jag att du ska sälja på Bukowskis. Kontakta XX, som jag redan varit i kontakt med och som vet vad det är för matta, så får han titta på den och värdera den".

Mattan forslades till Bukowskis och värderades då och där till ca 10000:- Mannen på Bukowskis bredde ut den på golvet, synade den och "oh-ade" och "ah-ade" och sa att det var ett fint exemplar.
Mosters gamla matta! Hon log säkert i sin himmel - hon som var så förtjust i "fina" saker.

Det skrevs kontrakt om att mattan skulle auktioneras ut och nu var det bara att vänta på mattchefens värdering och omdöme och i bakgrunden fanns hela tiden Elisabeth, som stöd och med all sin kunskap.
Efter ett tag blir jag kontaktad av Bukowskis igen, som nu hört av mattchefenAnette Granlundintendent på Bukowskis och känd från TV.s Antikrundan. Han undrar om jag skulle vilja ha med mattan på Bukowskis klassiska kvalitetsauktion i Stockholm i december.
Ja, kan man säga annat än: Javisst!

Elisabeth Kolosh ringer och gratulerar. Hon håller sig hela tiden uppdaterad om vad som händer med mosters matta och ger goda råd om hur jag ska agera.
Hon ringer och undrar om auktionsnumret, för det kan hända att hon har intresserade köpare, varav hon själv kan vara en! Hon undrar om jag fått katalogen, så jag kan se mosters fina matta och som jag kan ha som ett fint minne av moster. Hon berättat att hon ska åka till Stockholm och "bese den fina mattan" i verkligheten, men också av hennes stora intresse för kvalitetsauktioner och antikviteter.

Jag är förbluffad över hennes omtanke och hennes professionalitet. Inte någon annan gång har jag mött detta i så hög grad hos ett tjänsteföretag!


De här bilderna har Elisabeth Kolosh tagit på plats och mailat mig. 
Hon skriver: "Bästa exponering - Magnificent!"


NU ligger mattan ute på Bukowskis hemsida med finfina bilder och NU kan den hågade börja lägga bud via nätet om man inte är på plats och vill bjuda på:

972. SEMIANTIK HERIS. 355 X 293,5 CM.

Bara beskrivningen är ju poetisk.
Jag vet att mosters matta inte kunde fått en bättre omhändertagande än den fått avElisabeth Kolosh och jag är inte ensam om att tycka detta. Själv hade jag varit hjälplös utan hennes hjälp, goda råd, hennes stora kunskap och hennes stora kontaktnät.

Om du någon gång behöver hjälp med värdering, behöver goda råd (som även ges per telefon), ska flytta och vill rensa bland sina eller anhörigas saker eller vid försäljning, så kan jag inte rekommendera någon bättre än Elisabeth Kolosh.
Hennes hjälp har för mig varit ovärderlig!


Välkommen att kontakta mig med en förfrågan.
Telefon: 070-590 84 30
Elisabeth Kolosh AB
Askims Skogsväg 1
436 40 Askim
Organisationsnummer: 556906-3885

Inga kommentarer: