måndag 12 mars 2012

Tyg och knappar

I förra veckan var jag på tygmässa i Borås för första gången och det var mycket roligt. Där fanns det tygagenturer från Norden och några från Tyskland. Överallt i lokalen stod det ställningar där det hängde tygprover i alla möjliga färger och kvaliteter.

Hos somliga leverantörer var minsta beställningsvolym 1000 m och det var inte lönt för mig att titta där. Andra grossister nöjde sig med kanske 10 m eller 25 m mot en avklippningsavgift.
Det roligaste jag fann var hos en firma från Uppsala där de hade ekologiska tyger i linne, linne/silke, hampa och t.o.m tyg vävt av 100% nässlor. Det var väldigt vackert i guldgula och bruna toner, men ack så dyrt. 200:-/m + moms i inköpspris.

Det fanns också ett otal knappgrossister och det tog lång tid att bläddra sig igenom alla deras provpärmar. De fräckaste knapparna fann jag hos en dansk firma från København . Det var knappar i enbart naturmaterial; trä, kokosskal, horn, ben, glas etc. Där stod jag länge och beundrade och till slut var jag tvungen att beställa några olika sorter. Jag hoppas att de kommer snart så ska ni få se de underbara...

2 kommentarer:

eWa sa...

Ska bli spännande att få se dina knappfynd :)

STORARTAT! sa...

Ja, det är bl.a. knapparna i glasfusion, som jag skrev om!