tisdag 18 januari 2011

AnnaJohannas idé


Jag har i några dagar suttit och tänkt och funderat på vad jag vill att AnnaJohanna ska stå för som företag. Jag har kommit fram till några punkter, som ni gärna får ha synpunkter på.

  • AnnaJohanna kommer INTE att ha smala modeller som visar kläderna på bild.
Hur många gånger har man inte skickat efter kläder, som såg så snygga ut på 38-damen i katalogen, men när de kommer på min stora kropp, så liknar det ingenting och man får skicka tillbaka? Trist! AnnaJohanna ska sälja kläder i stl 48-60 och då kan man inte visa det på annat än modeller i samma storlekar. Jag vill att man i alla fall ska få en uppfattning om hur det kan komma att se ut på mig.

  • Hos AnnaJohanna kostar alla storlekar lika mycket.
Jag retar mig så på att priset är högre på större storlekar. Visserligen kanske det går åt mer tyg, men det jämnar ut sig i längden, och man ska inte "straffas" för att ens kropp är större än vad konfektionsindustrin tycker att den bör vara.

  • Alla priser ska sluta på 0 eller 5, ALDRIG på 9.
Beteendevetare säger att det har med psykologi att göra och att man blir mer köpbenägen om priset är på 599:- istället för 600:- Kan så vara, men jag tycker att det är fånigt.
  • Allt kläder, väskor, kassar, sjalar m.m. tillverkar jag själv och därför kan jag lämna garanti för kvaliteten. Allt görs för hand (eller med hjälp av värstingsymaskinen) och bara sånt som jag själv skulle vilja köpa.
  • Väldigt få av oss har kroppar efter konfektionsmått och eftersom jag syr själv, ska det vara lätt att få kortare byxben, längre ärmar e.dyl. Då behöver man inte börja med att ändra det nya plagget utan kan börja använda det meddetsamma.
  • En tydlig måttabell kommer att finnas, så att man kan se vilken storlek man behöver.
Vi vet ju alla att en XL i ett plagg kan vara en XXL i en annan. Sånt tycker jag är högst irriterande!

Inga kommentarer: